Засади рейтингу.

Засади рейтингу авторів і книжок на сайті
 
Засади рейтингу
Книжки за жанрами

Всі книжки (1667)

Колонка

Проект з "Родимками" Іри Цілик - дещо інакший. Це була настільки вдала Ірина книжка (а ми знаємо, що говоримо, - не інтуітивно, а за статистикою), що нам було дуже шкода, що вона розійшлася в такій малій кількості друкованих примірників, більшість читачів надали перевагу скачуванню умовно безкоштовної електронної версії, не переймаючись запропонованою післяплатою. Авторам не звикати. Але кількість і тривалість цих скачувань навіть після того, як книжку припинили рекламувати в мережі, примушували нас шукати іншого продовження цій історії.

Новий проект реалізовуватиме освітні програми у сфері літератури, книжкової справи, літературного менеджменту та дотичних сферах суспільного життя, які пов’язані з роботою над текстом.

Отож, в нашому випадку кожен двадцятий захотів скачані електрони матеріалізувати в паперовій версії. Оце і є „рекламна користь” від вільного розповсюдження інформації (піратів), щоправда, непряму рекламу не так вже й легко, а пряму шкоду теж неможливо порахувати, бо значна частина тих, хто скачував, просто не отримала б доступу до паперової книжки, навіть якщо дуже хотіла б: книжка була на полицях переважно київських книгарень та мережі книгарень «Є».

Книголюбам пропонуємо купить мебель
для ваших книг.
Шафи зручні для всіх
видів книг, окрім електронних.
www.vsi-mebli.ua

zahid-shid.net

Телефонный спрвочник Кто Звонит

Життя бентежне, але не зле, як казала одна наша знайома. Тому нам
доводиться давати рекламу, щоб підтримувати сайт проекту. Але ж Вам не складно буде подивитись її? Натискати на ці посилання зовсім необов’язково , але якщо Вам щось впало до вподоби - дозволяємо . З повагою, колектив "Автури".
Засади книжкового рейтингу

Засади книжкового рейтингу

Є речі з якими не посперечаєшся:

  • Автор, в доробку якого 34 книжки, мусить бути вище автора з одною книжкою.
  • Книжка, яка отримала 5 рецензій в пресі, мусить бути вище, ніж книжка без рецензій.
  • „Вагомість” автора впливає на його книжки. За інших рівних умов, книжка відомого автора заслуговує на увагу читача з більшою ймовірністю, ніж дебютна книжка початківця.
  • Перевидання книжки свідчить про те, що попередній наклад знайшов достатню кількість прихильників і мусить бути вище за інших рівних умов.
  • Рецензія в пресі вагоміше за відгук читача, бо потребує більше часу на своє написання й доступна для прочитання більшій кількості людей. Питання лише в тому, наскільки вагоміше.

А є речі й цілком дискусійні:

  • Тон рецензії майже не має значення. Найцікавіші книжки викликають протиречиві відгуки й полеміку. Тож досить враховувати їх лише кількісно, а читач вже сам розбереться.
  • Якщо рецензії під книжкою збирає сам автор, то вони і так будуть здебільшого позитивні.
  • Переходи за посиланнями на сайти книгарень свідчать про те, що книжку шукали з метою принаймні прицінитися.
  • Переходи на сторінку книжки з результатів пошуку свідчать про зацікавлення нею. Тож відвідуваність сторінки було б варто враховувати.
  • Розміщення уривку в даних про книжку стимулює переходи з пошукових машин, під час яких люди шукають не за прізвищем автора, а за темою твору, які мусять бути враховані. Тож заповнення поля Уривок варто враховувати як одну додаткуову рецензію.
  • Читач – єдиний, хто має право ставити книжці негативні оцінки. Якщо він її прочитав.
  • Багато якісних характеристик книжки вже враховано в її ціні та накладі.
  • Чим свіжіша дата публікації, тим більша ймовірність, що вона цікава читачеві саме зараз. Часовий фактор має враховуватись у рейтингуванні.
  • На авторитетність книжки мусить працювати також авторитет видаництва.

Втім, єдиною перевіркою теорій є практика. Складність ранжування напряму залежить від кількості авторів та книжок в колекції. Залишаємо за собою право вводити нові фактори ранжування, якщо вже перелічених на певному етапі розвитку виявиться не досить.

Втім, закликаємо авторів не ставитися до цього рейтингу занадто серйозно. Він обраховує, по-перше, лише ті дані, які отримав на вхід, тобто лінкуватий спочиваючий на лаврах метр цілком може виявитися в ньому нижче ловкенького активного початківця, а, по-друге, є кількісним, а не якісним, і служить лише для раціонального перенаправлення відвідувачів на внутрішні сторінки сайту. На книжки, які мають більшу ймовірність його зацікавити. Якщо він не знає напевне, чого шукає. А такі випадки – рідкість.

Рейтинг оновлюється щогодини.

Реклама
Rambler's Top100