Музичний альманах «Октава», присвячений творчості українських композиторів-аматорів із усього світу, вийшов у Каневі.

Музичний альманах «Октава», присвячений творчості українських композиторів-аматорів із усього світу, вийшов у Каневі

21.07.2015

Апалькова Ірина, Шеверного Маргарита, Охріменко Віктор. Октава : Музичний альманах
(Переклад: О.Апальков)

Міжнародний літературний журнал "Склянка часу" відомий тим, що дає можливості авторам-початківцям явити світу свої творіння поруч із творами вже відомих письменників і поетів. Тепер до кола митців слова "Склянка часу" долучила ще й музикантів - композиторів-аматорів із усіх куточків України. Нариси й розвідки про творчість українських композиторів, виконавців різних жанрів, фестивалі, конкурси, концерти, музичне життя української діаспори друкує віднині музичний альманах "Октава", який видається за сприяння журналу "Склянка часу".

Перший його випуск побачив світ на початку червня 2015 року в Каневі. Упорядник альманаху - викладач Канівського коледжу культури і мистецтв Ірина Апалькова. Її довідково-дослідне видання ставить на меті поширення музичних знань і популяризацію самодіяльної музичної творчості. "Октава" - це збірки статей різних авторів про творчість як професійних музикантів, так і музикантів-аматорів.

Серед них - уродженець Канева, український композитор, виконавець, педагог Іван Тараненко; директор центру культури і дозвілля села Дирдин Городищенського району Черкаської області, автор понад 70 пісень Олександр Марченко; український композитор Володимир Гарцман, який живє в США, де продовжує творити й популяризувати українську музику, й ще багато талановитих українських музикантів, які живуть у селах, районних центрах України, даруючи свої твори своїм землякам, навчаючи музиці дітей, працюючи керівниками будинків культури.

Кожен із них знаходить час для творчості, яка надихає, надає сенсу життю, дарує крила митцю і радість його шанувальникам. Крім нарисів про композиторів альманах містить ноти їх творів. Існує також електронна версія альманаху, в якій містяться файли із записами музики авторів-героїв статей альманаху "Октава".

Видання буде цікавим музикантам, студентам музичних факультетів і всім шанувальникам музики.

Марія ГЛАМАЗДІНА

(Джерело: газета ДЗ)