| ЖАННЕТ ІЗ ШАРМ-ЕЛЬ-ШЕЙХА : оповідання 
														Олександр Апальков						 
						— Склянка Часу*Zeitglas,
				2020.
		— 16 с.
				— м.Канів. — Наклад 300 шт.
 
					 Можливість автографа. 
		 Жанр:— Проза — Детективне
 
 
		 Анотація:Книжка про клятви та сподівання. Кохання та марення ним. Реальний світ і світ надій. 
 Примірники книги можна придбати післяоплатою 10 грн. (плюс поштові витрати),
 замовивши книгу у видавництві
 zeitglas@ck.ukrtel.net  або zeitglas.kaniv@gmail.com
 | Лінк із зображенням книжки: | 
 
 
	Нам часто здається, що жити нудно. Втім, це не так.Із зими в літо – я потрапив за чотири години.
 У літаку спиртного не давали. Узяте в «дьюті-фрі» випити не дозволили. Мовляв, летимо в ісламську країну. У ній все строго. Тож Єгипет я побачив тверезим поглядом. Що трапилося зі  мною вперше. І я зважився провести відпочинок без пиття.
 Під сонцем ресортів «Рехани роял біч» моя татарська шкіра придбала колір мореного дуба. Мої руки нагорталися сторінок книжок, узятих від нудьги, в будці араба, що видає рушники. Мої очі намилувалися підводним світом, через скло селіконової маски. Легені набралися			... [ Показати весь уривок ]
		
			 морського повітрю. Шлунок –місцевих наїдків та напоїв, сплачених наперед і не вміру.
 З'їздив до Каїра. Подивився як 23 мільйони людей управляються з дорожнім рухом без єдиного світлофора, зневажаючи будь-які правила. Сигналять відчайдушно. Відважно пробираються через нескінченний димовий сморід. А на прогулянковому судні по Нілові я познайомився з туркенею. Так назвав я її про себе. Вона тараторила  без угаву з керманичем.
 Наша гондола протискалася серед запруд з пластикових пляшок. Ніл був брудний.
 У засмальцьованому балахоні і арафатці, керманич підносився велетом. Він правив човном стоячи, однією рукою. Посміхався. Дозволяв туркені бігати на бак, стрибати з нього  прямо під ноги смиренним  туристам. Туристи мовчали. Росіяни нудьгували, німці таїлися. Коли нільський вояж кінчився, я подав туркені руку. Але, вона підставила мені свій лікоть.
 – Мерсі, – посміхнулася вона, і зійшла на берег.
 У її рухах були спокій і спритність.
 – Мерсі, – сказала вона вдруге, – і протягнула мені руку. На всіх її пальцях блищало каміння перснів. А зап'ястя ховалося в золоті браслетів..
 – Ви з Туреччини? – запитав я.
 – Ні, – засміялася вона, – я з Шарм-ель-шейха.
 – Але, – здивувався я, – там не живуть жінки.
 – Ось дурощі, – прикрила вона долонькою губи. І блиск перснів засліпив мене.
 – Пробачите! – поклонився я театрально, – не знаю Вашого імені.
 – Жаннетт, – схилила вона сою голову на мій уклін. У її волоссі, прикритому строкатим шовком, смітили вогниками такі ж камінці.
 – У вас стільки прикрас! – бубонів я, – і сама ви…
 – Прощавайте, – сказала мені Жаннетт.
 – Ви хіба не їдете до пірамід, – образився раптом я.
 – Ні, – знову посміхнулася мені вона, – у мертвих не можна шукати любові. Ми вже з вами не побачимося. Ну, бувайте здорові!
 Можливо, це дивиться на мене любов? Ось єгоза, подумав я, помахуючи їй рукою. Вона залишилася на тротуарі, що відходив за борт автобуса...
 [ Згорнути уривок ] |