Еліна Заржицька : Великий Луг над Дніпром: казки і легенди : казки і легенди : Рецензії в пресі.

Рецензії в пресі на книжку Еліна Заржицька. Великий Луг над Дніпром: казки і легенди : казки і легенди. У...
 
Еліна Заржицька : Великий Луг над Дніпром: казки і легенди : казки і легенди : Рецензії в пресі
Книжки за жанрами

Всі книжки (1667)

Книжки за першою літерою назви
Книголюбам пропонуємо купить мебель
для ваших книг.
Шафи зручні для всіх
видів книг, окрім електронних.
www.vsi-mebli.ua

zahid-shid.net

Телефонный спрвочник Кто Звонит

Життя бентежне, але не зле, як казала одна наша знайома. Тому нам доводиться давати рекламу, щоб підтримувати сайт
проекту. Але ж Вам не складно буде подивитись її? Натискати на ці посилання зовсім необов’язково , але якщо Вам щось впало до вподоби - дозволяємо . З повагою, колектив "Автури".
Книжка
Книжка Еліна Заржицька "Великий Луг над Дніпром: казки і легенди : казки і легенди" (фото 1)
Великий Луг над Дніпром: казки і легенди : казки і легенди

Еліна Заржицька

Твердиня, 2013. — 160 с.
— м.Дніпропетровськ. — Наклад 500 шт.

Тверда обкладинка.
ISBN: 978-617-517-167-7
ББК: 84.4 УКР 6

Жанр:
Дитяча література

Анотація:
Збірка авторських казок та легенд Нижньої Наддніпрянщини Еліни Заржицької «Великий Луг над Дніпром» переносить нас у яскравий фантастичний світ.

Сучасна казкарка свідомо обирає місцем події для своїх оповідок саме рідний край – локалізуючи події берегами Дніпра, Великим Лугом, околицями Січеслава – Катеринослава, кидаючи залюблений погляд у бік річок Сули й Сури, Вовчої й Орелі... Читаєш ці небувалі, фантастичні й захопливі історії й відчуваєш, що до неба – рукою подати, що таки справді жили й були у наших краях баби Джоли, які перетворилися на комах; що той чумак, який знав так багато пісень, таки й досі виспівує їх на Чумацькому Шляху на Небі, яке так любить Землю...

Поділитись:

Лінк із зображенням книжки:

  Уривок з книжки Рецензії в пресі (8) Відгуки читачів (0) Де купити (0) Скачати файл
Рецензія

02.03.2015

Автор рецензії: Наталія Дев’ятко (джерело: Твердиня)

Заржицька Еліна. Великий Луг над Дніпром : казки і легенди / Е. І. Заржицька. – Луцьк : ПВД «Твердиня», 2013. – 160 с. + 24 іл.

До збірника «Великий Луг над Дніпром» увійшли три десятки авторських казок, але вони написані так незвичайно і настільки правдиво відтворюють народну традицію, що часом не віриш, ніби можна було все те вигадати. У цих казках і легендах повністю враховані особливості побудови народних казок, використовується барвиста лексика, актуалізовані національні архетипи. Окрім того, сюжети цих творів прив’язані до певної місцевості – до Наддніпрянщини, а точніше до Великого Лугу, ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

02.03.2015

Автор рецензії: Наталія Дев’ятко (джерело: Буквоїд)

До збірника "Великий Луг над Дніпром" увійшли три десятки авторських казок, але вони написані так незвичайно і настільки правдиво відтворюють народну традицію, що часом не віриш, ніби можна було все те вигадати. У цих казках і легендах повністю враховані особливості побудови народних казок, використовується барвиста лексика, актуалізовані національні архетипи. Окрім того, сюжети цих творів прив´язані до певної місцевості – до Наддніпрянщини, а точніше до Великого Лугу, який, як відомо, "батько" усім козакам. Нині це, на жаль, затоплена місцина, колись багата на дичину і поросла очеретами, але сам ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

08.11.2014

Автор рецензії: Анатолій Поповський (джерело: Всеукраїнський портал "Жінка-УКРАЇНКА")

Будь-яка казка чи легенда має неабияке значення для виховання підростаючого покоління. І скільки вже існує людство, вони не втрачають свого образно-художнього впливу на формування світогляду, моралі, творчої уяви, манери оповіді й збагачення словникового складу як дітей, так і дорослих. То ж і не випадково високохудожня народна казка користується особливою популярністюй любовю широкої аудиторії хх шанувальників, віками успадковується як дорогоцінний скарб духовної культури українського народу.

Проте поряд з народною казкою активно розвивається й літературна, творцями якої є майстри художнього ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

12.08.2014

Автор рецензії: Олена Швець-Васіна (джерело: сайт НСПУ)

Поліграфічно-видавничий дім «Твердиня» (м. Луцьк) повинен процвітати й надалі, випускаючи в світ такі книги, як «Великий Луг над Дніпром. Казки і легенди» дніпропетровської дитячої письменниці Еліни Заржицької. Книга видана із високою майстерністю поліграфії, яка підкреслила самобутні, живі, барвисті малюнки художників-студентів Дніпропетровського театрально-художнього коледжу (керівники: Лана Королевська, Діана Самарська). Підкупає зі смаком продумана композиція оформлення титулів до розділів Аліси Осіпової.
Еліна Заржицька – одна з яскравих нових «родзинок» цілого «грона» авторів – членів Національної ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

24.04.2014

Автор рецензії: Ольга Рєпіна (джерело: Буквоїд)

Філософія зорової труби та тромбона від Еліни Заржицької


Еліна Заржицька. Великий Луг над Дніпром: казки та легенди. − Луцьк: ПВД «Твердиня», 2013. − 160 с.


Все життя я дув у зорову трубу і дивувався, що немає музики.
... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

13.03.2014

Автор рецензії: Дарина Швець (джерело: Сайт "Жінка-УКРАЇНКА")

Двері Дніпропетровської обласної дитячої бібліотеки завжди широко відкриті і для маленьких, і для дорослих відвідувачів. А зацікавлені читачі, навіть попри суворі погодні умови, з радістю відгукуються на різноманітні ініціативи бібліотекарів.

Ось і 24 січня учні 4-5 класів двох шкіл – № 23 Жовтневого та № 127 Самарського районів разом зі своїми вчителями завітали до гостинної оселі щоби зустрітися з дніпропетровською письменницею Еліною Заржицькою, яка презентувала свою нову книгу «Великий Луг над Дніпром. Казки і легенди». Книга вийшла друком у видавництві «Твердиня» (Луцьк).

Директор бібліотеки ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

13.03.2014

Автор рецензії: Дарина Швець (джерело: Експедиція ХХІ)

Вийшла збірка авторських казок та легенд Нижньої Наддніпрянщини Еліни Заржицької «Великий Луг над Дніпром», яка переносить нас у яскравий фантастичний світ.

Сучасна казкарка свідомо обирає місцем події для своїх оповідок саме рідний край — локалізуючи події берегами Дніпра, Великим Лугом, околицями Січеслава — Катеринослава, кидаючи залюблений погляд у бік річок Сули й Сури, Вовчої й Орелі… Читаєш ці небувалі, фантастичні й захопливі історії й відчуваєш, що до неба — рукою подати, що таки справді жили й були у наших краях баби Джоли, які перетворилися на комах; що той чумак, який знав так багато ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

13.03.2014

Автор рецензії: Жанна Крижановська (м. Дніпропетровськ) (джерело: Сайт видавництва "Твердиня")

аржицька Еліна. Великий Луг над Дніпром : казки і легенди / Е. І. Заржицька. – Луцьк : ПВД «Твердиня», 2013. – 160 с. + 24 іл.

Плідно працює на творчій ниві дитячої книги наша землячка-письменниця Еліна Заржицька, чиє ім’я добре відоме не лише у Дніпропетровській області, а й поза її межами. Вона виявила свій хист у різножанрових творах для дітей молодшого і середнього шкільного віку, неодноразово була серед переможців всеукраїнських літературних конкурсів, презентуючи свій творчий доробок для юного покоління.
Наприкінці минулого року з’явилася нова її книга «Великий Луг над Дніпром», видана ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

Реклама
Rambler's Top100