Наталія Дев'ятко : Злато Сонця, синь Води : фольк-реалізм : Рецензії в пресі.

Рецензії в пресі на книжку Наталія Дев'ятко. Злато Сонця, синь Води : фольк-реалізм. У жанрах Міфологічне, Пригодн...
 
Наталія Дев'ятко : Злато Сонця, синь Води : фольк-реалізм : Рецензії в пресі
Книжки за жанрами

Всі книжки (1667)

Книжки за першою літерою назви
Книголюбам пропонуємо купить мебель
для ваших книг.
Шафи зручні для всіх
видів книг, окрім електронних.
www.vsi-mebli.ua

zahid-shid.net

Телефонный спрвочник Кто Звонит

Життя бентежне, але не зле, як казала одна наша знайома. Тому нам доводиться давати рекламу, щоб підтримувати сайт проекту. Але ж Вам не складно буде подивитись її? Натискати на ці посилання зовсім необов’язково
, але якщо Вам щось впало до вподоби - дозволяємо . З повагою, колектив "Автури".
Книжка
Книжка Наталія Дев'ятко "Злато Сонця, синь Води : фольк-реалізм" (фото 1)
Злато Сонця, синь Води : фольк-реалізм

Наталія Дев'ятко

Твердиня, 2014. — 140 с.
— м.Луцьк. — Наклад 1000 шт.

Тверда обкладинка.
ISBN: 978-617-517-203-2
ББК: ББК 84.4 УКР 6

Жанр:
Міфологічне
Пригодницьке
Фантастичне

Анотація:
По обидва береги Дніпра протягом багатьох століть береже народ стародавні легенди. Одна з них – переказ про тисячолітнє прокляття. Страшним воно було: не знатиме наша земля миру і свободи, чужа воля на ній пануватиме, а той, хто свій народ порятувати спробує і волю здобути, згине у нерівному бою чи від підступної зради.
Нині добігає кінця тисяча років, слабне прокляття, і наново постав перед людьми на українській землі тяжкий вибір: жити вільно своїм розумом, слухаючи своє серце, чи, втративши себе, назавжди потонути у сірості і зневірі.
Різними шляхами через імлу і небезпеки веде доля сміливців до чарівного вогнища на дніпровій кручі, де на них чекає хранитель загубленої пам’яті українського народу.

Протягом року книга буде озвучена – http://toloka.hurtom.com/viewtopic.php?t=62940

Готується електронна версія видання.

Поділитись:

Лінк із зображенням книжки:

  Уривок з книжки Рецензії в пресі (7) Відгуки читачів (0) Де купити (0) Скачати файл
Рецензія

03.06.2016

Автор рецензії: Росава Дощик (джерело: Читацький щоденник Росави)

Зазвичай я не дуже люблю пафосно-патріотичні тексти — наприклад, "Хресну прощу" Іваничука я так і не пересилила себе дочитати — але патріотичне фентезі? Чом би й ні!

Історія оповідає про тисячолітнє прокляття, яке наслали на свою землю зневажені зрадливими людьми волхви. Коли Володимир Великий примусом запровадив чужинську віру, вони прийшли до князя, аби переконати його скасувати рішення, та він лише посміявся з них і стратив непокірних.

"Страшним було їхнє прокляття: не знатиме зрадлива земля щастя і волі, потерпатиме від чужих забаганок, розмінною монетою для інших стане, а все, чого ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

19.10.2015

Автор рецензії: Наталя Марченко (джерело: КЛЮЧ)

Ну що, Читачу, готовий до справжнього виклику?!

Дев'ята книга Наталії Дев’ятко, про яку нині хочу тобі розповісти, – складний, глибокий, багатомірний, але направду цікавий твір!

Цікаво, що існує вона відразу у трьох «втіленнях» – форматах: паперовому, створеному видавництвом «Твердиня» (Луцьк), електронному – у видавництві «Кассіопея» (Київ) і в аудіоверсії, яку начитує сама авторка.
Дивовижні графічні ілюстрації до книги (не полінуйся погортати!) створила відома львівська художниця Алла Марковська. А яскраву заворожуючу обкладинку – випускниця Дніпропетровського театрально-художнього коледжу ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

28.06.2015

Автор рецензії: Маргарита Крук (джерело: Книжкова Скриня)

Складно сказати, на що подібна ця книга. Мені важко знайти відповідник не лише в українській, але й у світовій літературі. Таке враження, що цей твір написаний суцільними метафорами.
Якби мене запитали: про що ця книга, складності б не виникло – ця книга про Україну. Живу особу, яка може набувати людської подоби, втілюватися в людях, їхніх думках і переконаннях, бути стихією.
Так само персоналізовані Ніч, Смерть, мають своє втілення загублена пам’ять, страх, сірість і зневіра. Живі явища природи, сонце, зірки, вітер, вода... Весь світ живий, він говорить, його потрібно навчитися слухати і розуміти. ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

28.06.2015

Автор рецензії: Віталій Кривоніс (джерело: Книгобачення)

Але вершники не є безперечно прихильними до живих людей, та й до своїх же колег: саме Василь відносить Галю (кохану Остапа, якій судилося приєднатися до нічної кавалькади хранителів пам’яті, і яка порушила заборону на людські взаємини) кудись у потойбіччя, саме Василь ледь не вбиває хлопця, коли той намагається її врятувати, але він же приходить йому на допомогу в скрутну мить. Так, нічні вершники прокляті, не судилося їм спокою після смерті, але кожен із них пішов на це самостійно. Так, вони не надто шанують рід людський, але окремі його представники можуть заслужити на їхню повагу, а це вже вирізняє ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

28.06.2015

Автор рецензії: Віталій Кривоніс (джерело: Книгобачення)

Як бачимо, «Злато...» побудоване за канонами епосу: зшите з різноманітних міфопоетичних наративів у єдиний, цілісний, і що з того, що фрагменти є авторськими текстами, а не народними? Адже всі вони так чи інакше апелюють до фольклору й до історії. Й це вам не якесь фентезі, черговий переспів класичних мотивів – Наталія Дев’ятко відома своїм негативним ставленням до подібного роду постмодерністських вибриків. У наступних розділах пропоную розглянути детальніше присутні у тексті історичні та природні міфологеми.

4. Історичні міфологеми

Без зайвих слів почнімо з князя нашого Володимира Великого. ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

28.06.2015

Автор рецензії: Віталій Кривоніс (джерело: Книгобачення)

Медитації довкола книги Наталії Дев’ятко «Злато Сонця, синь Води». – Луцьк: ПДВ «Твердиня», 2014. – 140 с.

Не варто дошукуватися історичного у «Нібелунгах»; натомість варто шукати «нібелунгове» в історії.

Якоб Грим

Я почув одне бажання,
я одну охоту маю,
щоб до співу готуватись,
щоб почати швидше слово,
щоб на голос взяти пісню,
що наш рід співає здавна.
На устах вже тане слово,
мова поспіхом береться;
на язик вона мій лине,
рознімає мені зуби.

Зачин до «Калевали» (1)

Положімо руку в руку,
поєднаймо наші пальці,
заспіваймо ми жвавіше,
і почнім з пісень найкращих,
щоб ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

20.03.2015

Автор рецензії: Наталія Литвиненко (джерело: Сайт Дніпроптеровської Центральної міської бібліотеки)

Спершу до рук потрапили аудіозаписи книги. Слухаю уважно. Книгу начитує сама авторка. Проста і зрозуміла мова. Задумуюсь над словами і розумію, які глибокі роздуми, яка клопітка праця покладена в основу її книги. Прослуховую ще раз, щоб нічого не пропустити і вловити кожне слово, начитуване з такою виразною інтонацією. Пізніше надибала в бібліотеці книгу, це дозволяє ще глибше зануритись у «світ очима письменниці». Історії породжують ще більше питань. Хочеться знати більше.

Запитую авторку, члена Національної Спілки журналістів України і Національної Спілки письменників України, звідки ідея ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

Реклама
Rambler's Top100