Оксана Забужко : Вибране листування на тлі доби: 1992–2002. З доданими творами, коментарями, причинками до біографії та іншими документами. : Видання друге, перероблене і доповнене. : Рецензії в пресі.

 
Оксана Забужко : Вибране листування на тлі доби: 1992–2002. З доданими творами, коментарями, причинками до біографії та іншими документами. : Видання друге, перероблене і доповнене. : Рецензії в пресі
Книжки за жанрами

Всі книжки (1667)

Книжки за першою літерою назви
Книголюбам пропонуємо купить мебель
для ваших книг.
Шафи зручні для всіх
видів книг, окрім електронних.
www.vsi-mebli.ua

zahid-shid.net

Телефонный спрвочник Кто Звонит

Життя бентежне, але не зле, як казала одна наша знайома. Тому нам доводиться давати рекламу, щоб підтримувати сайт проекту. Але ж Вам
не складно буде подивитись її? Натискати на ці посилання зовсім необов’язково , але якщо Вам щось впало до вподоби - дозволяємо . З повагою, колектив "Автури".
Книжка
Книжка Оксана Забужко "Вибране листування на тлі доби: 1992–2002. З доданими творами, коментарями, причинками до біографії та іншими документами. : Видання друге, перероблене і доповнене." (фото 1)
Вибране листування на тлі доби: 1992–2002. З доданими творами, коментарями, причинками до біографії та іншими документами. : Видання друге, перероблене і доповнене.

Оксана Забужко

Комора, 2013. — 504 с.
— м.Київ. — Наклад 2500 шт.

Перевидання. Тверда обкладинка.

Жанр:
Життя видатних людей
Епістолярії
Мемуари

Анотація:
Ця книжка представляє історію багатолітньої дружби одного з найвидатніших мовознавців 20-го століття, провідного еміґраційного мислителя, критика йкультуролога, професора Колумбійського університету в Нью-Йорку Юрія Шевельова-Шереха (1908–2002) та письменниці Оксани Забужко (1960 р. нар.).Їхнє листування 1992–2002 рр. супроводиться докладними коментарями О. Забужко, а також підбіркою з їхніх творів, які обговорюються в листах. На читача чекає не лише ближче знайомство з двома визначними культурнимипостатями, а й захоплююча інтелектуальна пригода в бурхливому історичному пейзажі рубежу віків, побаченому їхніми очима.У серії «Persona» небуденні постаті національного та світового контексту представлені так, як мали би уявлятися крізь призму своїх ще ненаписаних повноформатних біографій. Це шанс наближення на відстань, коли хрестоматійний глянець і туман непорозуміння втрачають силу. А для когось — ще й нагода відкрити нові імена та змінити уявлення про епоху.

Поділитись:

Лінк із зображенням книжки:

  Уривок з книжки Рецензії в пресі (7) Відгуки читачів (0) Де купити (0) Скачати файл
Рецензія

06.06.2015

Автор рецензії: Оксана Щур (джерело: фонд Відродження)

Видавництво “Комора” підготувало перероблене й доповнене видання “Оксана Забужко, Юрій Шевельов. Вибране листування на тлі доби: 1992-2002. З доданими творами, коментарями, причинками до біографії та іншими документами”. Книжку опубліковано за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”.

Проект “Гід по Шевельову” – серія культурних та освітніх заходів, які разом із перевиданням вибраного листування Оксани Забужко та Юрія Шевельова дадуть змогу українському суспільству більше дізнатися про постать і здобутки видатного вченого й інтелектуала. На жаль, їх досі належно не оцінено й не популяризовано ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

06.06.2015

Автор рецензії: УНІАН (джерело: Друг читача)

10 березня у Києві Оксана Забужко презентувала книжку «Оксана Забужко, Юрій Шевельов. Вибране листування на тлі доби. 1992-2002».

Це видання містить 57 листів, які належать письменниці та одному із найвідоміших українських мовознавців XX століття, культуролога і професора Колумбійського університету Юрія Шевельова-Шереха. Це листування супроводжується докладними коментарями Забужко, а також їхні творами, котрі обговорюються у листах.

Як розповіла Оксана Забужко, вперше ця книжка презентована була у Харкові – у рідному для Юрія Шевельова-Шереха місті. «Ті, хто був в останні хвилини із ним, ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

06.06.2015

Автор рецензії: Ірина Славінська (джерело: Українська правда. Життя)

10 березня Оксана Забужко презентувала книжку листування з Юрієм Шевельовим "Вибране листування на тлі доби: 1992-2002".

Це друге видання листування. Перше видання вирізняється глянцевою палітуркою та помилками в іменному покажчику. Друге має матову палітурку та відправлені всі шви. Як сказала з цього приводу Оксана Забужко: "Перепрошую за мій невиліковний перфекціонізм".

"Вибране листування на тлі доби: 1992-2002" відкриває практично забуту в Україні постать видатного мовознавця Юрія Шевельова. А ще - розкриває та коментує низку знакових подій десятиліття 1992-2002.

10 березня Оксана ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

06.06.2015

Автор рецензії: Ірина Стельмах (джерело: Радіо Свобода)

Київ – У відповідь на «удари кувалдою» по меморіальній дошці Юрію Шевельову-Шереху, яку у вересні демонтували в Харкові, видавництво «Комора» перевидало книгу «Оксана Забужко, Юрій Шевельов. Вибране листування на тлі доби: 1992-2002». Чомусь саме після демонтажу багато українців вперше дізналися про мовознавця-інтелектуала, констатує автор Оксана Забужко і наголошує, що зараз як ніколи Україні потрібен гід по Шевельову. Саме він допоможе українцям відмежувати себе від появи «добкіних-кернесів», переконана письменниця.

Місце на стіні будинку «Саламандри» у Харкові, де два місяці тому ще висіла ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

06.06.2015

Автор рецензії: Тетяна Терен (джерело: Україна молода)

У столиці триває вільний лекторій Культурного проекту «Історія літератури в авторах і текстах», у рамках якого відомі українські письменники розповідають про своїх улюблених українських авторів. «Україна молода» подає конспект наступної лекції Оксани Забужко «Юрій Шевельов як есеїст. Відкриття жанру, або Ще раз про елеґантність їжачка».
Як і у випадку з Тарасом Шевченком, вибір ще одного героя лекторію не був випадковим: Юрію Шевельову присвячена одна з книжок Оксани Забужко — «Вибране листування на тлі доби: 1992—2002». У ній, окрім листів науковця і письменниці, вміщені також вибрані есе Шереха–Шевельова ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

06.06.2015

Автор рецензії: редакція (джерело: Літакцент)

«Ми всі, наша країна, наша культура, я сама, дуже завинили перед Юрієм Шевельовим, цим видатним мовознавцем, мислителем, Еверестом, на який ми лише починаємо сходити, Україною, якою вона могла би бути», — так Оксана Забужко розпочала 12 січня свій творчий вечір у Харківській обласній філармонії.

Захід спочатку не планувався як презентація: харків’яни запросили письменницю на традиційний фестиваль «Різдво у Харкові» як поетесу. Але письменниця сприйняла це запрошення як знак згори і поставила собі і видавництву «Факт» за мету видати до того часу давно обіцяну книгу листування із найвидатнішим, ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

06.06.2015

Автор рецензії: редакція (джерело: Буквоїд)

Ця книжка представляє історію багатолітньої дружби одного з найвидатніших мовознавців 20-го століття, провідного еміграційного мислителя, критика й культуролога, професора Колумбійського університету в Нью-Йорку Юрія Шевельова-Шереха (1908 – 2002) та письменниці Оксани Забужко (1960 р. нар.).

Їхнє листування 1992 – 2002 рр. супроводиться докладними коментарями О. Забужко, а також підбіркою з їхніх творів, які обговорюються в листах. На читача чекає не лише ближче знайомство з двома визначними культурними постатями, а й захоплююча інтелектуальна пригода в бурхливому історичному пейзажі рубежу ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

Реклама
Rambler's Top100