Наталія Дев'ятко : Злато Сонця, синь Води. Фольк-реалізм : Рецензії в пресі.

Рецензії в пресі на книжку Наталія Дев'ятко. Злато Сонця, синь Води. Фольк-реалізм. У жанрах Фентезі, Історичне, Мі...
 
Наталія Дев'ятко : Злато Сонця, синь Води. Фольк-реалізм : Рецензії в пресі
Книжки за жанрами

Всі книжки (1667)

Книжки за першою літерою назви
Книголюбам пропонуємо купить мебель
для ваших книг.
Шафи зручні для всіх
видів книг, окрім електронних.
www.vsi-mebli.ua

zahid-shid.net

Телефонный спрвочник Кто Звонит

Життя бентежне, але не зле, як казала одна наша знайома. Тому нам доводиться давати рекламу, щоб підтримувати
сайт проекту. Але ж Вам не складно буде подивитись її? Натискати на ці посилання зовсім необов’язково , але якщо Вам щось впало до вподоби - дозволяємо . З повагою, колектив "Автури".
Книжка
Книжка Наталія Дев'ятко "Злато Сонця, синь Води. Фольк-реалізм" (фото 1)
Злато Сонця, синь Води. Фольк-реалізм

Наталія Дев'ятко

— Підручники і посібники, 2018. — 112 с. — (Серія: Захопливе читання).
— м.Тернопіль. — Наклад 1000 шт.

Перевидання. Тверда обкладинка. Можливість автографа.
ISBN: 978-966-07-3301-5

Жанр:
Фентезі
Історичне
Міфологічне

Анотація:
«Злато Сонця, синь Води. Фольк-реалізм» — приклад сучасного українського епосу, написаного в жанрі фольк-реалізму молодою українською письменницею Наталею Дев'ятко. Книга складається з двадцяти оповідей, об'єднаних тематично, стилістично, ідейно, а також спільними героями і міфорогічними образами. У творі, який має глибокий філософський зміст, порушено питання національного відродження, національного коду і міфології. Текст написано з використанням міфопоетичних прийомів, але так, що він може бути сприйнятий широкою аудиторією.

Купити книгу на сайті видавництва - https://pp-books.com.ua/zlato-sontsia-sin-vodi-folk-realizm

Купити книгу на yakaboo - https://www.yakaboo.ua/zlato-soncja-sin-vodi-fol-k-realizm.html

Поділитись:

Лінк із зображенням книжки:

  Уривок з книжки Рецензії в пресі (5) Відгуки читачів (0) Де купити (0) Скачати файл
Рецензія

28.12.2020

Автор рецензії: Юлія Лісовська (джерело: ФБ)

Збірка оповідей молодої письменниці Наталії Дев'ятко стала уже класикою і рекомендована для прочитання у 10 класі. Про що ця книга, дивіться у відео.
Якщо чесно, то я захоплююся авторкою, не кожен зміг би написати такі багатогранні тексти, так максимально наближені до міфів.

28.12.2020

Автор рецензії: Андрій Ворон (джерело: ФБ)

Для мене це був перший твір авторки. І він залишив по собі змішані відчуття. Але головне він не залишив байдужим. Насправді протягом усього твору не залишав. Інколи змушуючи зупинитись та замислитись над прочитаним. Ще раз пережити ту картину і ті відчуття що змалювала автор.
Це історія про кохання і про любов. Про кохання між чоловіком та жінкою і про їх любов до рідного краю. Почуття які вони проносять з собою крізь віки, епохи та катастрофи. Перероджуючись знову і знову ці двоє зустрічаються попре усі перепони злих чар. Бо над ними і їх рідним краєм тяжіє прадавній прокльон. Але годі спойлерів ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

28.12.2020

Автор рецензії: Мартинець Алла Михайлівна (джерело: Precarpathian National University Repository)

У статті зроблено спробу аналізу сучасного тексту української літератури з точки зору наявності у ньому елементів кодів, які у своїй сукупності представляють національну картину світу, відтак є складовою моделі світу. Особлива увага приділена пам’яті, яка дозволяє у часовому проміжку акумулювати і ретранслювати архаїчні форми мислення та сенси життя, а також встановлювати смислові єдності, взаємозв’язки та переходи у цих єдностях на основі глибинних заміщень і ототожнень архаїчних перетворень із сучасними викликами.
Ключові слова : картина світу, історична пам’ять, роман, символ, модель світу.

У ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

28.12.2020

Автор рецензії: Надія Сеньовська (джерело: ФБ)

Люблю писати фентезі, люблю й читати))

Тисячолітнє Прокляття й сучасні дні. Калейдоскоп текстів й ідея, що вишиває ними єдиний візерунок. Чари такі давні та сильні, що навіть казкою вже не здаються - і, водночас, розлиті скрізь. І, звісно, кохання і щира любов до рідної землі.
, спасибі за теплі вечори.Natalia Devyatko

І, звісно, цитати:
1. "Зрадили тебе діти твої, Україно, розучилися слухати шепіт вітру, і голос листя розучилися розуміти. Мова дітей твоїх - то вже не твоя пісня душі, полонена словами. Різка і незграбна нині мова їхня, і закляття нею не створиш, і в коханні не зізнаєшся, ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

09.04.2019

Автор рецензії: i_am_dashka (джерело: livelib)

Дуже незвичайна книга. Вона складається з різних оповідей, які авторка назвала фольк-реалізмом. На перший погляд це зовсім не пов'язані між собою історії. Але мені дуже сподобалося, що в останньому ворожінні долі всіх героїв переплітаються, щоб поставити їх на захист рідної землі, на боротьбу не заради крові, а заради волі.
Книга розповідає про Україну, про її народ, про історії, звичаї, проблеми. Наталія Дев'ятко просто виливає на читача всю правду, якою б болючою і жорстокою вона не була. Вона говорить про те, про що мовчать влада і ЗМІ - про байдужість самого народу до долі своєї країни, про ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

Реклама
Rambler's Top100