Олександр Апальков, Крим Анатолій, Карачун Оксана : "Склянка Часу*Zeitglas", №67 : літературно-мистецький журнал : Рецензії в пресі.

Рецензії в пресі на книжку Олександр Апальков, Крим Анатолій, Карачун...
 
Олександр Апальков, Крим Анатолій, Карачун Оксана : "Склянка Часу*Zeitglas", №67 : літературно-мистецький журнал : Рецензії в пресі
Книжки за жанрами

Всі книжки (1667)

Книжки за першою літерою назви
Книголюбам пропонуємо купить мебель
для ваших книг.
Шафи зручні для всіх
видів книг, окрім електронних.
www.vsi-mebli.ua

zahid-shid.net

Телефонный спрвочник Кто Звонит

Життя бентежне, але не зле, як казала одна наша знайома. Тому
нам доводиться давати рекламу, щоб підтримувати сайт проекту. Але ж Вам не складно буде подивитись її? Натискати на ці посилання зовсім необов’язково , але якщо Вам щось впало до вподоби - дозволяємо . З повагою, колектив "Автури".
Книжка
Книжка Олександр Апальков, Крим Анатолій, Карачун Оксана ""Склянка Часу*Zeitglas", №67 : літературно-мистецький журнал" (фото 1)
"Склянка Часу*Zeitglas", №67 : літературно-мистецький журнал

Олександр Апальков, Крим Анатолій, Карачун Оксана

(Переклад: Хомутина Хельга, Цай Любов)

Склянка Часу*Zeitglas, 2013. — 164 с. — (Серія: літературно-мистецький журнал).
— м.Канів. — Наклад 1000 шт.

Можливість автографа.

Жанр:
Проза
Поезія
Переклади

Анотація:
До №67 увійшли прозові, поетичні, перекладні та критичні твори сучасних авторів України, Росії, Болгарії, Німеччини.

Проза Prosa Проза

Марек Торецкий
Anatolij Krym
Оксана Карачун
Борис Нестеренко
Ирина Горбань
Александр Апальков
Александр Волков
Галина Хитенко
Анна Левченко
Владимир Батчаев
Зоряна Зінь
Андрій Поважний
Ирина Островская
Дмитро Кузьменко
Анастасія Боброва
Олексій Ганзенко
Поль Іщук
Ерко Красовський

Лірика Lyrik Лирика

Олександр Пушко
Ілона Буц
Вячеслав Пасенюк
Сергей Левченко
Лідія Моренко-Тарасенко
Андрій Коваленко
Александр Курапцев
Маріанна Задорожна
Віктор Гречин
Димчо Дебелянов
Микола Москалець

Галерея Galerie Галерея

Живопис:
Анжеліки Джерех / Malerei von Angelika Dsherech
Обкладинка-Umschlag

Графіка:
Анни Нестеровської / Zeichnung von Anna Nesterowskaja,
Олексія Мартиросова / Zeichnung von Alexej Martirosow,
Світлани Безкоровайної / Zeichnung von Swetlana Bezkorowajna,
Наталії Лісової / Zeichnung von Natalija Lisowa.

Поділитись:

Лінк із зображенням книжки:

  Уривок з книжки Рецензії в пресі (12) Відгуки читачів (1) Де купити (0) Скачати файл
Рецензія

07.01.2014

Автор рецензії: Ілона БУЦ (джерело: Газета ДЗ, №291 від 3 січня 2014 року)

Про Шевченка – світу
новий журнал «Склянка Часу» пронизаний українською автентичністю


Наприкінці осені традиційно журнал "Склянка Часу" порадував читачів новим номером (№67). Саркастичні ілюстрації Анжеліки Джерех дають виклик сучасній буденності і влучно відображають проблематику творів

Традиційно тексти розділені за рубриками: "Проза", "Лірика" і "Есе". Цікаво, що цього разу есеїстика представлена лише двома текстами - "О новом романе А. Крыма" и "Книжкова полиця". У новому романі "Украинская каб(б)ала" А. Крим розмірковує над тим, що сказав би Кобзар про наше життя, державу і культуру, ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

18.12.2013

Автор рецензії: Борис Нестеренко (джерело: Комментарии)

"Довелося чути на поважному зібранні інтелігенції у Севастополі виступ одного заслуженого діяча культури, який говорив таке:
– И чего вы, украинцы, добились в культурном плане после приобретения независимости, например, в литературе? Разве можно сравнить с Советским Союзом?
Гей-гей друзі! Порівняти таки треба, і боюсь, що порівняння буде не на користь Радянщини. Безліч, ну просто безліч талановитих авторів дала Україна за роки незалежності – розкрийте перший-ліпший товстий літературний журнал, починаючи від часопису «Київ» і закінчуючи журналами, що видаються у регіонах країни.
У цьому ряду ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

25.11.2013

Автор рецензії: Бруслиновський Євген (джерело: газета ДЗ)

Конкурс проводив Міжнародний літературно-мистецький журнал "Склянка часу*Zeitglas". До конкурсного розгляду, що тривав із листопада 2012 року, надійшло понад 5000 прозових творів сучасних авторів із України, Росії, Білорусі, Італії, Франції, Німеччини та США. Журі у складі Олександра Апалькова, Євгена Бруслиновського, В`ячеслава Пасенюка, Станіслава Стеценка, Хельги Хомутиної визначило переможців. Перше місце було віддане оповіданню "Пликышкнышкельмантоцкий" письменника Михайла Нізовцова (м.Котовськ Одеської обл.). Друге місце присуджено оповіданню "Покидьок" Єрка Красовського (м.Івано-Франківськ). ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

17.11.2013

Автор рецензії: редакція ЛУ (джерело: газета "Літературна Україна", №44 (5523),стор.5)

НАЗВАНО ПЕРЕМОЖЦІВ
КОНКУРСУ НА КРАЩЕ ОПОВІДАННЯ
«ZEITGLAS-2013»
Конкурс проводив Міжнародний літературно-мистецький журнал «Склянка Часу*Zeitglas»


До конкурсного розгляду, що тривав із листопада 2012 року, надійшло понад п`ять тисяч прозових творів сучасних авторів із України, Росії, Білорусії, Італії, Франції, Німеччини та США.

Головна тема змагання літераторів полягала у висвітленні проблем сьогодення та ознайомлення читачів з найкращими зразками нинішньої художньої літератури, котра не знає кордонів та утисків цензорів.

Відзначені роботи, за рішенням конкурсного журі, ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

15.11.2013

Автор рецензії: JulyKo (джерело: Кассиопея)

Про твір Єрко Красовського «Покидьок», журнал СЧ№67
Сюжет твору нагадує настроєвий короткометражний фільм із претензією на філософічність. Що він відкриває нам? Багаті і злиденні. Контраст. Те, що в літературознавстві називають «соціальним детермінізмом». Реалістичний, подекуди натуралістичний стиль. Ну гаразд, експресіоністичний – ближче до сучасності. Автор поволі привідкриває для чепурненьких обивателів, спраглих до цікавого, інтригуючого сюжету і читацького осяяння від несподіваної розв’язки, світ того, що ми байдуже називаємо «соціальним дном». Про інтригу автор не дбає – навіть самогубство ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

07.11.2013

Автор рецензії: Ірина Островська (джерело: Кассиопея)

"Склянка часу"- надзвичайно важливе видання. Тим більше в наші часи, коли люди гублять свою ідентичність, не розуміють свого призначення. Власне завдяки таким проектам розкривається внутрішній світ українського народу, будується культура. Щодо мене, то читаючи різних авторів, як на долоні лінії – спостерігала особливості ментальності, неповторності нашої нації. І скажу Вам, вони досить чітко відрізняються, наприклад, від польської чи російської – наголос на інших речах. Дякую Олександру Апалькову, та всій його команді. Нехай Бог провадить. З найсвітлішими побажаннями.

01.11.2013

Автор рецензії: Любов ЦАЙ (джерело: Свой Вариант)

Огляд кількох конкурсних оповідань, надрукованих в журналі «Склянка часу», №67

Останній номер (№67) журналу «Склянка часу» на більшості своїх сторінок містить короткі оповідання з тих, що були надіслані до Другого міжнародного конкурсу на краще оповідання «Zeitglas-2013».
Нагадаю, що з-поміж 2547 творів, що надійшли від охочих взяти у ньому участь, було обрано 47, частина з яких була вже оприлюднена у №№65,66 журналу «Склянка часу». Гортаємо тепер останній номер журналу, аби познайомитися ще з кількома надрукованими в ньому конкурсними творами.
«На колір і смак товариш не всяк» ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

30.10.2013

Автор рецензії: ЛУ (джерело: газета "Літературна Україна", від 24-10-2013)

Часопис друкує прозу Марека Торецького, Анатолія Крима ( у перекладі німецькою), Оксани Карачун, Бориса Нестеренка, Ірини Горбань, Олек¬сандра Апалькова, Олександра Волкова, Галини Хитенко, Аннй Левченко, Володимира Батчаєва, Зоряни Зінь, Андрія Поважного, Ірини Островської, Дмитра Кузьменка, Анас-тасії Бобрової, Олексія Ганзенка, Поля Іщука, Ерко Красовського, поетичні до¬бірки або окремі твори Олександра Пушка, Ілони Буц, Вячеслава Пасенюка, Сергія Левченка, Лідії Моренко-Тарасенко, Андрія Коваленка, Олександра Курапцева, Маріанни За-дорожної, Віктора Гречина, Димчо Дебелянова, Миколи Москальця.
До ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

29.10.2013

Автор рецензії: Оксана КОРНІЄНКО (джерело: Народне слово)

Щось справляє позитивне враження більше, щось менше, щось викликає відторгнення. Але не акцентуватимемо уваги на менш вдалих творах, розглянемо те, що захочеться наливати й пити не один раз.
Серед 15 прозових творів видання найбільше впали в око «Брати» Юрія Бабійчина. З прозових творів це оповідання хочеться запропонувати відкрити першим. Справді, зображений час у творі – це кілька діб, а несподівана розв’язка занурює читача у вир історії. Хоч це й історія однієї родини. «Брати» зачіпають поставленою проблемою дідівщини в армії. Для українського читача, зокрема читача молодого, ця проблема ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

16.10.2013

Автор рецензії: JulyKo (джерело: Кассіопея)

Єрко Красовський «Покидьок»
Сюжет твору нагадує настроєвий короткометражний фільм із претензією на філософічність. Що він відкриває нам? Багаті і злиденні. Контраст. Те, що в літературознавстві називають «соціальним детермінізмом». Реалістичний, подекуди натуралістичний стиль. Ну гаразд, експресіоністичний – ближче до сучасності. Автор поволі привідкриває для чепурненьких обивателів, спраглих до цікавого, інтригуючого сюжету і читацького осяяння від несподіваної розв’язки, світ того, що ми байдуже називаємо «соціальним дном». Про інтригу автор не дбає – навіть самогубство одного із персонажів ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

10.10.2013

Автор рецензії: Дарина Загурська. (джерело: Кассиопея)

Що мені подобається в журналі "Склянка Часу", то це постійне прагнення втілити щось схоже на суворий стиль, власний. Нині, далеко сягнувшому розвитку товстих журналів (котрих в Україні, мабуть, не більше десятка), саме потрібен свого роду систематизатор, речник об*єктивного літературного процесу, аби пов*язати (хоч умовно) відновлювальне, інколи павіть архаїчне, з революційним. Сподіваюсь, що цей епітет - не поза, а, скорше, критична характеристика. Адже журнал цей необхідний нашій добі, в ролі якогось провісника порятунку в час руйнування традицій і скасування всіляких обов*язків... Одне слово, ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

27.09.2013

Автор рецензії: редактор (джерело: ТИСК)

У вересневому номері 67 журнал „Склянка Часу*Zeitglas” публікує оповідання Олексія Ганзенка „УБИТИ ВАДИКА”, повість Олександра ВОЛКОВА „НЕОТВЕЧЕННІЙ ЗВОНОК”, новели Оксани КАРАЧУН „ПЕТРО І БАРАНИ”, Галини ХИТЕНКО „ПРО ГРУШКИ-ЯБЛУЧКИ” та інші.

Розділ Альтернативна проза представляє «ДЕСЯТЬ СУЩЕСТВИТЕЛЬНЫХ НА- МЯ» Марека ТОРЕЦЬКОГО, та пригодницьке оповідання Андрія ПОВАЖНОГО «ПЕРСТЕНЬ ЛАВАССЕРА».

У рубриці Вітчізняний роман продовжено публікації нового роману Олександра АПАЛЬКОВА „НРАВЫ ГОРОДА КА СПУСТЯ 10 ЛЕТ” та німецького перекладу романа Анатолія КРИМА „ТРУБА”.

ПОЕЗІЯ представлена ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

Реклама
Rambler's Top100