Олександр Апальков, Торон Вікторія, Терно Микола : Вісник VI-го Міжнародного поетичного конкурсу "Чатує в століттях Чернеча гора" : Спеціальне видання міжнародного конкурсу : Рецензії в пресі.

 
Олександр Апальков, Торон Вікторія, Терно Микола : Вісник VI-го Міжнародного поетичного конкурсу "Чатує в століттях Чернеча гора" : Спеціальне видання міжнародного конкурсу : Рецензії в пресі
Книжки за жанрами

Всі книжки (1667)

Книжки за першою літерою назви
Книголюбам пропонуємо купить мебель
для ваших книг.
Шафи зручні для всіх
видів книг, окрім електронних.
www.vsi-mebli.ua

zahid-shid.net

Телефонный спрвочник Кто Звонит

Життя бентежне, але не зле, як казала одна наша знайома. Тому нам доводиться давати рекламу, щоб підтримувати сайт проекту. Але ж Вам не складно буде
подивитись її? Натискати на ці посилання зовсім необов’язково , але якщо Вам щось впало до вподоби - дозволяємо . З повагою, колектив "Автури".
Книжка
Книжка Олександр Апальков, Торон Вікторія, Терно Микола "Вісник VI-го Міжнародного поетичного конкурсу "Чатує в століттях Чернеча гора" : Спеціальне видання міжнародного конкурсу" (фото 1)
Вісник VI-го Міжнародного поетичного конкурсу "Чатує в століттях Чернеча гора" : Спеціальне видання міжнародного конкурсу

Олександр Апальков, Торон Вікторія, Терно Микола

(Переклад: Олександр Апальков)

Склянка Часу*Zeitglas, 2016. — 132 с. — (Серія: ВІСНИК).
— м.Канів. — Наклад 200 шт.

Можливість автографа.

Жанр:
Поезія
Літературознавство
Антології

Анотація:
Вісник Шостого Міжнародного поетичного конкурсу “Чатує в століттях Чернеча Гора” побудовано за алфавітом призвищ авторів, твори яких були взяті до конкурсного розгляду. Нам хотілося показати якомога більше природних віршів, написаних за вказаною темою. Усі тексти подано в авторьскій редакції. Шкода, що деякі автори не вказали свій рік народження.
Олександр Апальков,
редактор журналу «Склянка Часу*Zeitglas»

Поділитись:

Лінк із зображенням книжки:

  Уривок з книжки Рецензії в пресі (10) Відгуки читачів (0) Де купити (0) Скачати файл
Рецензія

08.02.2017

Автор рецензії: А.Ч. (джерело: Читомо)

Міжнародним літературно-мистецьким журналом «Склянка Часу*Zeitglas» оголошено VII-й міжнародний поетичний конкурс «Чатує в століттях Чернеча Гора». Це літературне змагання поетів має відбуватися відповідно темі «Моя ти любо!» і полягає у художньому осмисленні кохання.

Умови конкурсу:
мова написання – українська або російська;
обсяг твору – обмежується «повними» двадцятьма рядками (п‘ять класичних чотиривірши /четверостиший/). Твори, які перебільшують зазначений розмір, до конкурсного розгляду не беруться!
вік учасників – не обмежений;
кількість творів – один;
термін подання творів до 01 ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

30.01.2017

Автор рецензії: Віта ШЕПЕЛЯ (джерело: Шатськ)

Другу значущу у своєму творчому житті перемогу здобула шачанка Ніна Корець, методист Шацького Будинку дитячої та юнацької творчості.

Нагадаємо, що у вересні минулого року у номінації «Вірш» в рамках проведення четвертого Міжнародного конкурсу «Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни» вірш пані Ніни «Чеснот не терпить корупційний світ» увійшов у число переможців. А вже на цей раз вірш шачанки «У рим скупій межі» був високо оцінений журі VI міжнародного поетичного конкурсу «Чатує в століттях Чернеча Гора», що вшосте організовує редакція українського часопису «Склянка Часу*Zeitglas». Це літературне ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

30.01.2017

Автор рецензії: Євген Рейцен (джерело: Сайт конкурсу)

30 листопада ц.р. у Київському національному університеті будівництва і архітектури (КНУБА) відмічали 30-річчя створення поетичного клубу «Стих и Я» (не можна українською перекладати «Вірш і Я»), віце-президентом якого я є з моменту його заснування (1986 р.).
Одразу виникає питання, які чинники послугували створенню такого клубу? До цього в КНУБА з 1962 р. почала виходити газета «За будівельні кадри» (тепер «А+Б»), у якій друкувалися вірші студентів і викладачів КНУБА і саме в ній у 1985 р. був опублікований перший мій вірш і головний редактор газети запропонувала нам створити поетичний клуб.
... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

21.01.2017

Автор рецензії: Рейцен Євген (джерело: Комментарии)

30 листопада ц.р. у Київському національному університеті будівництва і архітектури (КНУБА) відмічали 30-річчя створення поетичного клубу «Стих и Я» (не можна українською перекладати «Вірш і Я»), віце-президентом якого я є з моменту його заснування (1986 р.).
Одразу виникає питання, які чинники послугували створенню такого клубу? До цього в КНУБА з 1962 р. почала виходити газета «За будівельні кадри» (тепер «А+Б»), у якій друкувалися вірші студентів і викладачів КНУБА і саме в ній у 1985 р. був опублікований перший мій вірш і головний редактор газети запропонувала нам створити поетичний клуб.
... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

20.01.2017

Автор рецензії: Степан Лепех (джерело: Конкурсний сайт)

Професійно сильний, всесторонній та обєктивний огляд поезій конкурсантів подав вище Михайло Нечитайло. Перечитував кілька разів, і не знайшов думки, з якою міг би подиспутувати. Не оминув Михайло і застережень щодо ходу обговорення та оцінок віршів, опублікованих у Віснику міжнародного поетичного конкурсу: "Якщо боремося за місце, то треба йти в бокс, а не в поезію. Бо там очки рахуються за нанесені удари, а в нас – за кришталь, що визирає з душі". І це видно неозброєним оком, коли уважно спостерігати за Коментарями. Я б ще додатково звернув увагу на таку "дрібязкову" деталь, як недотримання умов ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

20.01.2017

Автор рецензії: Михайло Нечитайло (джерело: Конкурсний сайт)

Якби спробувати відповісти на запитання, чому пишуться вірші, одним реченням, те речення, певно, розтягнулося б на сторінок зі сто. А коли відповідь ще спробувати заримувати, то й поготів.
Напевно, немає людини, прив’язаної до слова, яка б не задавалася цим питанням і не шукала на нього певної відповіді. Відповіді нібито й однозначної, але поданої в таких різнопрофільних барвах, що перетворює декілька фраз в нескінченний потік розмаїтих та вишуканих думок, яким немає краю, але в тому і є своєрідний присмак радості та щастя.
Щось подібне відчув і при ознайомленні з «Вісником VI-го Міжнародного ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

18.01.2017

Автор рецензії: perohanych (джерело: Жінка-Українка, Січень 14, 2017)

Названо переможців та лауреатів VI-го міжнародного конкурсу на кращий вірш "Чатує в століттях Чернеча Гора"


Це літературне змагання поетів, започатковане міжнародним літературно-мистецьким журналом "Склянка часу*Zeitglas", відбувалося відповідно темі ліричного віршу "Для чого пишуться вірші"

У визначений термін до редакції журналу "Склянка часу*Zeitglas"надійшло загалом понад 1000 творів сучасних авторів з України та зарубіжжя. До конкурсного розгляду було узято 137.

Твори було оприлюднено у спец-випуску «Вісника конкурсу», на сторінках журналу "Склянка часу*Zeitglas" (№№ 79 та 80) ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

18.01.2017

Автор рецензії: М.К. (джерело: Лозова-Освіта)

Міжнародним літературно-мистецьким журналом «Склянка Часу Zeitglas» у січні 2017 року проведено VI міжнародний поетичний конкурс «Чатує в століттях Чернеча Гора». До редакції надійшло понад 1500 творів. Із них було допущено до конкурсу лише 118.
У конкурсі взяла участь учитель Лозівської ЗОШ № 1 Бендеберя Людмила Євгенівна. Вона стала лауреатом, її поезія ввійшла до 9 найкращих. Вітаємо та бажаємо творчих успіхів!!!

27.12.2016

Автор рецензії: Є.Бруслиновський (джерело: газета ДЗ від 22 грудня 2016 року)

1 грудня ц.р. завершився VI міжнародний поетичний конкурс "Чатує в століттях Чернеча Гора", організатор - редактор літературно-художнього журналу "Склянка Часу", канівський письменник Олександр Апальков. "Для чого пишуться вірші?" - такою була тема літературного змагання поетів. До редакції, за словами О. Апалькова, надійшло понад 1500 творів, із яких 118 були допущені до участі в конкурсі й увійшли у Вісник міжнародного поетичного конкурсу "Чатує в століттях Чернеча Гора", який нещодавно вийшов друком у Каневі. Поети різного віку, що живуть у різних куточках України від Луганщини до Коломиї, розповіли ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

26.12.2016

Автор рецензії: Віктор Охріменко (джерело: Коментарі)

Віктор Ох вчера ответить

От вже й вийшов шостий вісник поетичного конкурсу «Чатує в століттях Чернеча Гора». Підбірка віршів в цьому збірнику цього разу не засмутила. Чимало гарних віршів. І тема конкурсу досить цікава: «Для чого пишуться вірші?».
Психологія творчості захоплива дисципліна, що виникла на межі психології, мистецтвознавства і соціології. Вона вивчає процес виникнення (творення) художніх цінностей та їх естетичне сприймання. Досліджує всі стадії творчого процесу: виникнення творчого задуму, його виношування, втілення, "муки творчості", обробка, шліфування першого варіанту твору, ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

Реклама
Rambler's Top100