Олександр Апальков, Тетяна Череп-Пероганич, Микола Снаговський : СКІФІЯ-2013-Літо : літературно- мистецький альманах : Рецензії в пресі.

Рецензії в пресі на книжку Олександр Апальков, Тетяна Череп-Перог...
 
Олександр Апальков, Тетяна Череп-Пероганич, Микола Снаговський : СКІФІЯ-2013-Літо : літературно- мистецький альманах : Рецензії в пресі
Книжки за жанрами

Всі книжки (1667)

Книжки за першою літерою назви
Книголюбам пропонуємо купить мебель
для ваших книг.
Шафи зручні для всіх
видів книг, окрім електронних.
www.vsi-mebli.ua

zahid-shid.net

Телефонный спрвочник Кто Звонит

Життя бентежне, але не зле, як казала одна наша знайома. Тому
нам доводиться давати рекламу, щоб підтримувати сайт проекту. Але ж Вам не складно буде подивитись її? Натискати на ці посилання зовсім необов’язково , але якщо Вам щось впало до вподоби - дозволяємо . З повагою, колектив "Автури".
Книжка
Книжка Олександр Апальков, Тетяна Череп-Пероганич, Микола Снаговський "СКІФІЯ-2013-Літо : літературно- мистецький альманах" (фото 1)
СКІФІЯ-2013-Літо : літературно- мистецький альманах

Олександр Апальков, Тетяна Череп-Пероганич, Микола Снаговський

Склянка Часу*Zeitglas, 2013. — 456 с. — (Серія: Альманахи).
— м.Канів. — Наклад 1000 шт.

Можливість автографа.
ISBN: 978-966-2306-46-0
ББК: 84 (4Укр.-Рос)6-5

Жанр:
Проза
Альманахи
Поезія

Анотація:
6-й випуск альманах «СКІФІЯ-2013-ЛІТО» на своїх 456 сторінках оприлюднив твори 92-х сучасних авторів України.



Упорядник: Апальков Олександр.
В книзі використано графіку:
Пузей Марії - стор. 8, 114, 265, 185, 276.
Безкоровайної Світлани - стор. 36, 63, 83, 324.
Нестеровської Анни - стор. 47, 59, 161, 172, 251.
Гончаренко Марії - стор. 129, 256.
Джерих Анжеліки - стор. 200, 215, 232, 312, 324, 421.

На обкладинці - робота Лісової Наталії.
Тексти друкуються в редакціі авторів.

Поділитись:

Лінк із зображенням книжки:

  Уривок з книжки Рецензії в пресі (16) Відгуки читачів (2) Де купити (0) Скачати файл
Рецензія

31.07.2016

Автор рецензії: Козя Юрко (джерело: журнал "Склянка Часу*Zeitglas")

” У вересні я придбав черговий літературно-художній альманах серії “Скіфія”. З цікавістю став його гортати, бажаючи впевнитись, чи від- булися якісь якісні зміни в творах, що друкуються в альманасі.В пер- шу чергу, звичайно, мене цікавили поетичні твори.Рівень новелістики звично пілтримується доволі високим і швидко визбирати бліх в про- зових творах мені не вдасться. Враовуючи доволі велику кількість авторів альманаху,мені цьо-го разу хотілося більше уваги приділити тим творам, які більше спо-добались мені чи то своєю свіжістю, чи якістю.При їх перегляді впа- ло в очі, що твори авторів-жінок, ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

20.05.2015

Автор рецензії: Снаговський Микола (джерело: Свой Вариант)

Вийшла друком шоста книжка щоквартального альманаху сучасної прози, поезії, есеїв, критики та художніх перекладів «СКІФІЯ» (СКІФІЯ 2013. Літо. — Канів.: Вид. «Склянка часу*Zeitglas». 2013. — 456 с.). До неї надали свої твори дев’яносто два автори, що на десять авторів більше, ніж у попередньому, весняному випуску. Це свідчить про авторитет альманаху і його зростання як серед творців сучасної літератури, так і з-поміж читачів, а також небайдужу діяльність видавництва «Склянка часу*Zeitglas» та редакції одноіменного часопису, під егідою яких і створюється альманах.
Популяризації «СКІФІЇ», а отже ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

22.10.2013

Автор рецензії: ЦАЙ Любовь (джерело: Свой вариант)

Обзор альманаха «Скифия-2013.Лето»
Часть 4


Эта статья завершает обзор альманаха «Скифия-2013.Лето». Первые две части обзора были посвящены украинским текстам альманаха и размещены соответственно
http://mspu.org.ua/recense/9786-oglyad-almanahu-skfya-2013lto.html
и
http://mspu.org.ua/recense/9795-oglyad-almanahu-skfya-2013lto-chastina-2.html
В третьей части рассматриваются русские тексты альманаха (http://mspu.org.ua/recense/9802-obzor-almanaha-skifiya-2013leto-chast-3.html)

Напомню, что литературно-художественный альманах «Скифия» с 2012 года выходит ежеквартально ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

21.10.2013

Автор рецензії: Козя Юрко (джерело: Кассиопея)

Відгук на вихід альманаху
“Скіфія 2013. Літо.”

У вересні я придбав черговий літературно-художній альманах серії
“Скіфія”. З цікавістю став його гортати, бажаючи впевнитись, чи від- булися якісь якісні зміни в творах, що друкуються в альманасі.В пер-
шу чергу, звичайно, мене цікавили поетичні твори.Рівень новелістики
звично пілтримується доволі високим і швидко визбирати бліх в про-
зових творах мені не вдасться.
Враовуючи доволі велику кількість авторів альманаху,мені цьо-го разу хотілося більше уваги приділити тим творам, які більше спо-добались мені чи то своєю ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

18.10.2013

Автор рецензії: Любовь ЦАЙ (джерело: Свой вариант)

Обзор альманаха «Скифия-2013.Лето»
Часть 3


Эта статья продолжает обзор альманаха «Скифия-2013.Лето». Первые две части обзора были посвящены украинским текстам альманаха и размещены соответственно ссылкам:
http://mspu.org.ua/recense/9786-oglyad-almanahu-skfya-2013lto.html
и
http://mspu.org.ua/recense/9795-oglyad-almanahu-skfya-2013lto-chastina-2.html
Традиционно повторюсь, что литературно-художественный альманах «Скифия» с 2012 года выходит ежеквартально в издательстве «Склянка часу».
Составитель и технический редактор – Александр Апальков. Альманах предоставляет ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

17.10.2013

Автор рецензії: Віктор Ох (джерело: poetryclub)

Нове з хаосу

Альманах «Скіфія – 2013 – Літо» містить чимало прозових і віршованих текстів.
Твори представлено різного рівня майстерності – від хорошого до дуже хорошого. Нерівноцінність в ступені художньої сили, жанрова різноманітність, двомовність когось може вразити хаотичністю, а мені видалась широким мозаїчним панно сучасної народної літературної творчості.
(Спокійно ставлюсь до слабкого. Воно є неминучим тлом будь-якої літератури, яке з часом потьмяніє, а справжнє, високе залишиться.)
Коли чую вираз Висока Поезія, визначаю ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

16.10.2013

Автор рецензії: Любов ЦАЙ (джерело: Свой вариант)

Огляд альманаху «Скіфія-2013.Літо»

Частина 2

Для тих, кому на очі ще не трапилась частина перша огляду альманаху «Скіфія-2013.Літо» зауважу, що вона розміщена тут:(http://mspu.org.ua/recense/9786-oglyad-almanahu-skfya-2013lto.html. Читання огляду можна починати й з другої частини, нагадаю лише коротку інформацію про цей альманах.
Літературно-художній альманах «Скіфія», який з 2012 року виходить щокварталу у видавництві «Склянка часу», містить твори, написані українською, російською та німецькою мовою і останнім часом все більше привертає до себе увагу широкого кола читачів.
... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

14.10.2013

Автор рецензії: Любов ЦАЙ (джерело: .kassiopeya)

Любов ЦАЙ

Огляд альманаху «Скіфія-2013.Літо»

Частина 1

Літературно-художній альманах «Скіфія», який з 2012 року виходить щокварталу у видавництві «Склянка часу» і який містить твори, написані українською, російською та німецькою мовою, все більше привертає до себе увагу широкого кола читачів.
Географія – якщо брати до уваги місце проживання його учасників – постійно розширюється: в ньому публікуються твори авторів з України, Росії, Італії, Німеччини, США.
І хоча публікації в журналі, за правилами, на платній основі, кількість охочих розмістити свої твори на його сторінках постійно зростає. ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

10.10.2013

Автор рецензії: Тетяна Череп (джерело: Жінка-Українка)

Інформацію про альманах «Скіфія», який випускає канівське видавництво «Склянка Часу*Zeitglas» (редактор і видавець Олександр Апальков), знайшла в інтернеті. Через деякий час отримала і свіжий номер видання, перші враження від зовнішнього оздоблення якого були приємними: стильно, оригінально, привабливо.

У наш час ніби-то і вистачає різних періодичних видань літературного спрямування. А от спробуй десь надрукуватися, і зрозумієш, що далеко не все так просто... Тому і дивним було побачити, що «Скіфія» без зайвих турбот надає платформу для реалізації своїх творчих надбань на рівних умовах, ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

06.10.2013

Автор рецензії: Влад Наслунга (джерело: Кассиопея)

Хочу висловити свою думку про прозову частину альманаху «Скіфія 2013. Літо». Приємно бачити, що багато людей різного віку, хоч і, переважно, молоді, беруть участь в творчому процесі. Поряд з визнаними письменниками, лауреатами різних літературних премій, є аматори: вчителі, юристи, інші фахівці, оповідання яких теж викликані найкращими почуттями: гуманізмом, любов’ю до природи, правдою про нашу недавню історію. Я не фаховий критик, можу тільки перелічити тих авторів, твори яких сподобались мені, як читачеві, найбільше. Це, вибачте, моя суб’єктивна точка зору, насправді ж іншим читачам можуть подобатись ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

03.10.2013

Автор рецензії: Мар’ян ЗАХАРКО (джерело: Кассиопея)

ГІМН ДОБРОТІ, ЗМУШЕНО ПРИХОВАНІЙ
(Хитенко Галина. КОЛОСКИ. Новела./ Альманах «СКІФІЯ 2013. Літо». — Канів.: Видавництво «Склянка часу*Zeitglas». 2013. — 456 с., ISBN 978 - 966 - 2306 - 48 – 4.; с. 32— 36).

Сюжет новели Галини Хитенко «Колоски» достатньо простий: подруги з дуже бідних родин Ліда та Катя на прибраному полі знайшли кілька колосків, вимняли з них зерно і хотіли було віднести додому, але тут нагодився бригадир — дядько Пилип, погнався за ними. (Бо у певні часи радянської влади такі дії розцінювалися як крадіжки соціалістичної власності і суворо каралися, нерідко судом і ув’язненням). ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

24.09.2013

Автор рецензії: Мар'ян ЗАХАРКО (джерело: Свой вариант)

ПРО ВЕЛИКУ ЛЮДСЬКУ ТРАГЕДІЮ У НЕВЕЛИЧКОМУ ТВОРІ
(Рибачук Анатолій. МЕЛЯС. (Новела)/ Альманах «СКІФІЯ 2013. Літо». — Канів.: Видавництво «Склянка часу*Zeitglas». 2013. — 456 с., ISBN 978 - 966 - 2306 - 48 – 4.; с. 60).

Лише наприкінці цієї оповіді читач розуміє, що йдеться про батьтка й сина. Але до цього (до трагічної розв’язки, логічної й художньо виразної) ми знайомимось з батьком і сином як з «двома подорожніми», які у темряві ночі крадуться до цистерни з мелясом, густої темної рідини після переробки цукрових буряків, що використовується на корм худобі та у виробництві спирту. Знайомимось ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

22.09.2013

Автор рецензії: Мар’ян ЗАХАРКО (джерело: Кассиопея)

Читаючи альманах «СКІФІЯ 2023. Літо» (Канів.: Видавництво «Склянка часу*Zeitglas». 2013. — 456 с., ISBN 978 - 966 - 2306 - 48 - 4), ловиш себе на думці, що багато опублікованих у ньому творів заслуговують на всенародне визнання, причому не лише на теренах України, а й далеко за її межами. Ось тільки з таким розумінням водночас виникає інша думка: хоч як прикро, але така проза, такі поезії, есеї, переклади, документальні розвідки можуть бути не поміченими через те, що автори — не розкручені, що редактори провідних видавництв можливо не їхні родичі, не друзі, не коханці, не сусіди, не такі, які дають ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

20.09.2013

Автор рецензії: Віктор Охріменко (джерело: Кассіопея)

Альманах «Скіфія – 2013 – Літо» містить чимало прозових і віршованих текстів. Твори представлено різного рівня майстерності – від хорошого до дуже хорошого. Нерівноцінність в ступені художньої сили, жанрова різноманітність, двомовність когось може вразити хаотичністю, а мені видалась широким мозаїчним панно сучасної народної літературної творчості. (Спокійно ставлюсь до слабкого. Воно є неминучим тлом будь-якої літератури, яке з часом потьмяніє, а справжнє, високе залишиться.) Коли чую вираз Висока Поезія, визначаю для себе, чим же вона має відрізнятися від невисокої. Як на мене, Поезія – це висота ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

12.09.2013

Автор рецензії: Любов Цай. (джерело: Касіопея)

Читання почала з оповідання О.Апалькова «Другая» (стор.449). Олександр Апальков – майстер короткого оповідання. Вмістити всього на двох маленьких сторінках купу відтінків почуттів, переживань, сумнівів... Слова тут зайві. Хто хоч раз прочитав котресь з оповідань Апалькова, той неодмінно шукатиме ще його тексти. Бо цікаво. Стор.162. Добірка перекладів Дмитра Щербини з білоруської. Мені доводилося читати й оригінальні тексти авторів, чиї твори привернули увагу Дмитра Щербини – це чудові поезії. Переклад вийшов дуже вдалий, слово добірне. Якось трапилися на очі слова А.Крижанівського «Добірне слово. ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

12.09.2013

Автор рецензії: Микола Снаговський (джерело: Давление Света)

Вийшла друком шоста книжка щоквартального альманаху сучасної прози, поезії, есеїв, критики та художніх перекладів «СКІФІЯ»

(СКІФІЯ 2013. Літо. — Канів.: Вид. «Склянка часу*Zeitglas». 2013. — 456 с.).

До неї надали свої твори дев’яносто два автори, що на десять авторів більше, ніж у попередньому, весняному випуску. Це свідчить про авторитет альманаху і його зростання як серед творців сучасної літератури, так і з-поміж читачів, а також небайдужу діяльність видавництва «Склянка часу*Zeitglas» та редакції одноіменного часопису, під егідою яких і створюється альманах.
Популяризації «СКІФІЇ», ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

Реклама
Rambler's Top100