Апалькова Ірина, Шеверного Маргарита, Охріменко Віктор : Октава : Музичний альманах : Рецензії в пресі.

Рецензії в пресі на книжку Апалькова Ірина, Шеверного Маргарита, Охріменко Віктор. Октава : Музичн...
 
Апалькова Ірина, Шеверного Маргарита, Охріменко Віктор : Октава : Музичний альманах : Рецензії в пресі
Книжки за жанрами

Всі книжки (1667)

Книжки за першою літерою назви
Книголюбам пропонуємо купить мебель
для ваших книг.
Шафи зручні для всіх
видів книг, окрім електронних.
www.vsi-mebli.ua

zahid-shid.net

Телефонный спрвочник Кто Звонит

Життя бентежне, але не зле, як казала одна наша знайома. Тому нам доводиться давати рекламу, щоб підтримувати
сайт проекту. Але ж Вам не складно буде подивитись її? Натискати на ці посилання зовсім необов’язково , але якщо Вам щось впало до вподоби - дозволяємо . З повагою, колектив "Автури".
Книжка
Книжка Апалькова Ірина, Шеверного Маргарита, Охріменко Віктор "Октава : Музичний альманах" (фото 1)
Октава : Музичний альманах

Апалькова Ірина, Шеверного Маргарита, Охріменко Віктор

(Переклад: О.Апальков)

Склянка Часу*Zeitglas, 2015. — 108 с. — (Серія: Музичний альманах).
— м.Канів. — Наклад 300 шт.

Можливість автографа.
ISBN: 978-966-2306-97-8
ББК: 84 (4-Укр.-Рос) 6-5

Жанр:
Альманахи
Збірки пісень, музичні видання
Культурологія

Анотація:
Музичний альманах ОКТАВА, як науково-популярна збірка, адресується широким колам шанувальників музики.
Її мета – популяризація розмаїття музичної культури України: нариси й розвідки про творчість українських композиторів (в першу чергу - композиторів-аматорів, без яких музичне життя будь якої країни не можна уявити), виконавців різних жанрів, фестивалі, конкурси, концерти, музичні вистави, проблеми молодіжного мистецтва, освіти, науки, музичне життя української діаспори тощо.
Лишаючись довідково-дослідним виданням, альманах ставить своєю метою поширення музичних знань та популярізацію самодіяльної музичної творчості.
Саме тому редакція надає преференції статтям, розвідкам, коли за даною темою популярна література відсутня. У деяких випадках статті можуть бути відтворенням маловідомих матеріалів, що стали бібліографічною рідкістю (публікації давнішніх періодичних видань, іноземні публікації, що не перекладалися українською мовою).



Примірники альманаху можна придбати післяоплатою 50 грн.
(плюс поштові витрати), замовивши книгу у видавництві zeitglas@ck.ukrtel.net
** Довідки за тел. (04736) 36805, або zeitglas@ck.ukrtel.net

Поділитись:

Лінк із зображенням книжки:

  Уривок з книжки Рецензії в пресі (14) Відгуки читачів (0) Де купити (0) Скачати файл
Рецензія

04.11.2017

Автор рецензії: О.М. Кудрявець (джерело: http://biogra.in.ua/)

Другий випуск альманаху ОКТАВА підводить певні підсумки та вносить “корекції” до першої спроби альтернативного музичного видання України, розпочатого минулого року. Редакцією отримано чисельні листи із відгуками на вихід першого випуску, на сайт альманаху надійшло багато коментарів. Ми, вдячні всім дописувачам і друзям, переконалися, що треба зберегти й розвинути далі той творчий інтерес, який був викликаний “першою ластівкою”. Звісно, у такий складний час дуже важко берегти та вдосконалювати будь-які творчі проекти. Але слід сприяти збереженню набутого досвіду та тих цінностей, котрі утворені ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

24.10.2016

Автор рецензії: В.Кирпатовский (джерело: Неизвестный гений)

Отличный альманах. Очень нужный не только авторам, но и читателям. Интересные рассказы о неизвестных авторах, и приличные произведения на различные темы, вкусы и уровни. И самодеятельные, и даже профессиональные исполнители могут пополнить свой репертуар.
Моя песня "Манченки" ещё ранее была на моей странице этого сайта в формах и аудио (около 1000 прослушиваний), и видео (около 2000 прослушиваний) . Но,Альманаху "Октава" чрезвычайная благодарность, что вместе с очерком обо мне Маргариты Гасановой поместили и песню, где и стихи и музыка мои. Может, благодаря Альманаху она принесёт больше пользы ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

29.09.2016

Автор рецензії: Георгій Лук`янчук (джерело: Слово просвіти)

Цьогорічний МюзикФест був багатим і на інші цікаві музичні події. У рамках фестивалю головний редактор “Української музичної газети” Олеся Найдюк презентувала оновлений формат цього видання, Ірина Апалькова представила музичний альманах “Октава”.

20.01.2016

Автор рецензії: Геннадій ЛЯШЕНКО (джерело: Альманах Октава (випуск II))

Щиро вітаю з виходом в світ нового альманаху, цікавого й пізнавального видання, розрахованого на широке коло читачів.
Безумовним позитивом є його спрямованість на мистецьку проблематику; в цьому сенсі нове видання продовжує ідейно-художній зміст числених вітчизняних збірок, що ще з 19 ст. виконували роль просвітницьких та полемічних «осередків» в різних куточках України, відігравали значну роль у розвитку української літератури, театру, були своєрідними «містками» між різними галузями мистецького знання.
При наявній перевазі альманахів літературно-мистецького напрямку, які, в загальному сенсі, ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

30.10.2015

Автор рецензії: Георгій ЛУК’ЯНЧУК (джерело: Слово просвіти)

Фестиваль сучасної класики

Георгій ЛУК’ЯНЧУК

У Києві завершився XXVI щорічний фестиваль сучасної класичної музики. Кожен день цього музичного форуму дарував шанувальникам музики радість від почутих творів. Відкрився фестиваль “Хоровою мозаїкою” у виконанні хору “Хрещатик” під керівництвом Павла Струця та хору “Київ” під орудою Миколи Гобдича. У їхньому виконанні прозвучали твори метрів хорового співу Лесі Дичко, Ганни Гаврилець, Валентина Сильвестрова і Віктора Степурка.

Під час офіційного відкриття фестивалю, що відбулося в Колонній залі ім. М. Лисенка, Віцепрем’єрміністр—міністр культури ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

05.09.2015

Автор рецензії: Новинна (джерело: Брацило Марина)

У міжнародному видавництві «Склянка часу» на разі вийшов друком музичний альманах «Октава» - довідково-дослідне видання, яке ставить на меті поширення музичних знань та популяризацію самодіяльної музичної творчості.

У першому числі видання серед нарисів про композиторів-аматорів України надруковано розвідку Світлани Ремжиної - магістра з музичного мистецтва за фахом «оперний спів», солістки Запорізького державного академічного обласного музично- драматичного театру ім. В Магара про авторську пісенну творчість Марини Брацило - «Українська душа».

Розвідка презентує творчий доробок в напрямку ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

21.07.2015

Автор рецензії: Марія ГЛАМАЗДІНА (джерело: газета ДЗ)

Міжнародний літературний журнал "Склянка часу" відомий тим, що дає можливості авторам-початківцям явити світу свої творіння поруч із творами вже відомих письменників і поетів. Тепер до кола митців слова "Склянка часу" долучила ще й музикантів - композиторів-аматорів із усіх куточків України. Нариси й розвідки про творчість українських композиторів, виконавців різних жанрів, фестивалі, конкурси, концерти, музичне життя української діаспори друкує віднині музичний альманах "Октава", який видається за сприяння журналу "Склянка часу".

Перший його випуск побачив світ на початку червня 2015 року в ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

05.07.2015

Автор рецензії: Ремжина С. (джерело: bratsylo.com.ua/news)

У міжнародному видавництві «Склянка часу» на разі вийшов друком музичний альманах «Октава» - довідково-дослідне видання, яке ставить на меті поширення музичних знань та популяризацію самодіяльної музичної творчості.

У першому числі видання серед нарисів про композиторів-аматорів України надруковано розвідку Світлани Ремжиної - магістра з музичного мистецтва за фахом «оперний спів», солістки Запорізького державного академічного обласного музично- драматичного театру ім. В Магара про авторську пісенну творчість Марини Брацило - «Українська душа».

Розвідка презентує творчий доробок в напрямку ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

04.07.2015

Автор рецензії: Олександр Козленко (джерело: Рецензія)

Як я зрозумів, альманах «Октава» - це перша ластівка на ниві популяризації музичної культури. Якщо це так, то честь і хвала упоряднику та видавцеві. Хоча гроно самодіяльних композиторів, на мою думку,набагато рясніше. Тож працювати є над чим.
Непогано було б давати (за згодою композитора) контактні телефони чи адреси для налагоджування контактів. А ще одна пісня з нотами не дає повного уявлення про творчий багаж героя розповіді.
Розвиваючи думку Лесі Туровської щодо збірок про людей різних професій, насмілився б запропонувати краєзнавчу тему, адже в нашій країні чимало куточків, пов'язаних ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

01.07.2015

Автор рецензії: Віктор Охрименко (джерело: Клуб поезії)

Музичний альманах
«Октава»
Видавництво "Склянка часу"
Канів – 2015



Видавництво і часопис «Склянка часу» вже не один рік знайомить своїх читачів з поезією і прозою, як авторів-професіоналів, так і аматорів письменництва, чим вносить свій вклад в підтримку літературного процесу в Україні.
«Склянка часу» підтримує також і художників, публікуючи ілюстрації, репродукції картин і графічних робіт.
Тому вірним і логічним кроком стала спроба висвітлення і музичної творчості декого з ентузіастів композиторства. Було запропоновано надсилати матеріали для альманаху «Октава», а потім і видано ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

30.06.2015

Автор рецензії: Оксана Узікова (джерело: Склянка Часу)

... Це надзвичайно цікава і неординарна ідея, яка приваблює до себе талановитих митців з усієї України! Вихід у світ такого прекрасного альманаху сприяє розвитку культурно-мистецького життя України! Дякуючи Богу і завдяки Вашій ініціативі та зусиллям цей альманах зумів відкрити творчий шлях всім людям: професіоналам і аматорам, котрі люблять музику. Вражає, насамперед, творча свобода, якою дихають всі нариси, інтерв'ю та науково-популярні статті альманаху. Також мені сподобалось те, що всі твори написані живою, одухотвореною мовою, що дає можливість легко читати і багато цікавого та нового пізнавати. ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

29.06.2015

Автор рецензії: Маргарита Шевернога (джерело: Сайт "Склянка Часу")

Вітаю все культурне поспільство з виходом «Октави»! Особисто мені було дуже цікаво читати кожну статтю, кожне інтерв’ю. Я знала, що Україна багата талантами, але в цій книзі вперше, мабуть, побачила, що для того, щоб реалізувати себе, не обов’язково вирушати до столиці – стільки талановитих людей живе і працює в невеличких містечках і селах! І не просто талановитих – затребуваних, самореалізованих, успішних!
Приємно було «зустріти» доброго знайомого – композитора Олега Стадніка, досить відомого на Хмельниччині і, без сумніву, в усій Україні.
Приємно здивував Віктор Охріменко, якого знаю уже ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

17.06.2015

Автор рецензії: О.Апальков (джерело: сайт міжнародного літературно-мистецького журналу СЧ)

Музичний альманах ОКТАВА, як науково-популярна збірка, адресується широким колам шанувальників музики.
Її мета – популяризація розмаїття музичної культури України: нариси й розвідки про творчість українських композиторів (в першу чергу - композиторів-аматорів, без яких музичне життя будь якої країни не можна уявити), виконавців різних жанрів, фестивалі, конкурси, концерти, музичні вистави, проблеми молодіжного мистецтва, освіти, науки, музичне життя української діаспори тощо.
Лишаючись довідково-дослідним виданням, альманах ставить своєю метою поширення музичних знань та популярізацію самодіяльної ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

17.06.2015

Автор рецензії: perohanych (джерело: Жінка-УКРАЇНКА)

Вийшов друком перший випуск музичного альманаху «Октава»
Музично-теоретичний альманах
ISBN 978-966-2306-97-8
Упорядник та головний редактор Ірина Апалькова
Канів. Вид. "Склянка часу*Zeitglas", 2015. - 108 с.

Ця науково-популярна збірка адресується широким колам шанувальників музики.
Її мета – популяризація розмаїття музичної культури України: творчість українських композиторів і виконавців різних жанрів, фестивалі, конкурси, концерти, музичні вистави, проблеми молодіжного мистецтва, освіти, науки, музичне життя української діаспори тощо.

Реклама
Rambler's Top100