Антон Санченко : Баркароли : Оповідання : Відгуки читачів.

Відгуки читачів на книжку Антон Санченко. Баркароли : Оповідання. У жанрах Мариністика, Цикли різножанрових оповідань, Репринтне видання.
 
Антон Санченко : Баркароли : Оповідання : Відгуки читачів
Книжки за жанрами

Всі книжки (1667)

Книжки за першою літерою назви
Книголюбам пропонуємо купить мебель
для ваших книг.
Шафи зручні для всіх
видів книг, окрім електронних.
www.vsi-mebli.ua

zahid-shid.net

Телефонный спрвочник Кто Звонит

Життя бентежне, але не зле, як казала одна наша знайома. Тому нам доводиться давати рекламу, щоб підтримувати сайт проекту. Але ж Вам
не складно буде подивитись її? Натискати на ці посилання зовсім необов’язково , але якщо Вам щось впало до вподоби - дозволяємо . З повагою, колектив "Автури".
Книжка
Книжка Антон Санченко "Баркароли : Оповідання" (фото 1)
Баркароли : Оповідання

Антон Санченко

Факт, 2008. — 368 с. — (Серія: Exceptis excipiendis).
— м.Київ. — Наклад 4495 шт.

ISBN: 978-966-359-254-1

Жанр:
Мариністика
Цикли різножанрових оповідань
Репринтне видання

Анотація:
«Баркароли» — це пісні на воді. Тож у цій книжці багато пісень і морів. Лінива літня Адріатика поблизу Венеції й негостинне зимове Чорне море під Новоросійськом, величний Індійський океан і неозора Атлантика.
Вистачає також екзотичних портів, як ось Вішакхапатнам чи Мапуту, кранів, докерів, портових пивничок і суден. Причому кожне судно має не тільки написане на борті ім’я, але й прізвисько, яке гуляє на язиках моряків. Зовсім як у людей. А люди ж моря вважають слово «романтик» лайкою і співають лише під посвист вітру, коли їх ніхто не почує. Тому, щоб підслухати їхніх пісень, доводиться проблукати у морях половину життя. Але ті пісні того варті.

Для школярів: "Оповідання про книжку" можна почитати за адресою http://avtura.com.ua/article/26/

Поділитись:

Лінк із зображенням книжки:

  Уривок з книжки Рецензії в пресі (14) Відгуки читачів (2) Де купити (7) Скачати файл

Результат: 1-2 (всього 2) Сторінка: 1
Відгук

03.12.2012
Cherny (Оцінка: Варто прочитати)

Знаючи автора особисто, деякі моменти з цих оповідань я чув ще до виходу книги, от як наприклад фразу “Який алкоголік? Я старший механік!”. Тим цікавіше було зустрічати знайомі сцени, вплетені в сюжет та характери героїв.
Для мене “Баркароли” - це книга не тільки про романтику далеких морів, а й про романтику близької ріки з присмаком ностальгії за часами, коли до невпинно працюючих шлюзів вишикувалися черги самоходок, назустріч яким виривались купки метеорів та комет по 2-3 за раз; коли кавуни з Херсона до Києва возили річкою, а не фурами по роздовбаних шляхах міжнародного значення; коли Річковий вокзал в Києві був дещо іншим, ніж пуста та темна споруда на узбіччі щоденних заторів на набережній.
А ще книга про людей, в яких є щось над-повсякденне. Чи може автор так майстерно виліпив своїх героїв з суміші звичайного життя та любові до океанів, морей та річок? Вирішувати вам.

27.11.2010
ольга-марія (Оцінка: Варто прочитати)

"У чоловікові закладено почуття ритму, йому треба лише дозволити" - ця цитата з Жванецького нерозривно для мене пов"язана з цією книжкою.
Автор поставив небанальне завдання: текстом передати ритм музики. І насправді передав значно більше. Це і ритм моря: як стихії і середовища життя. Циклічність розвитку країни аж до цілковитого занепаду і сподівання на новий виток. Різний темп відчування різних народів. Дофіга всього.

Це справді досконалі баркароли, морські пісні. З невідв"язним мотивами і словами, що западають в душу.

Про філософію автора варто писати серйозніше і довше, але якщо коротко: в замкнутій спільноті посеред невблаганної (соррі за пафос, але ж яка вона ще?) стихії все стає справжнім.

Дуже справжня книжка:)
Результат: 1-2 (всього 2) Сторінка: 1
Реклама
Rambler's Top100